MÚZEUMPEDAGÓGIAI TANÉVNYITÓ

posted in: Egyéb | 0

2015. augusztus 31-én, délelőtt 10.30-tól került sor a múzeumpedagógiai tanévnyitóra Létavértesen, a Rozsnyai István Muzeális Gyűjteményben a helyi és környékbeli iskolák pedagógusainak részvételével. Először a fenntartó, a Vértesi Református Egyházközség nevében Rozsnyai István lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd Kállai Irén Hajdú-Bihar megyei múzeumi koordinátor ismertette a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK)munkáját, új honlapját,pedagógusoknak szóló képzéseit és a Múzeumi a’la carte internetes felületet.

Dr. Krajczárné Sándor Mária muzeológus, múzeumpedagógus, az intézmény vezetője mutatta be a fennállásának 5. évfordulóját ünneplő muzeális intézményt, majd a 2015–2016. tanévre meghirdetett múzeumpedagógiai foglalkozásokat, illetve programokat ismertette PowerPoint-os előadásában. A rendezvény végén az elhangzottakkal kapcsolatos kérdésekre és hozzászólásokra került sor, amelynek keretében Molnár né Pelei Andrea, a létavértesi Arany János Általános Iskola pedagógusa beszámolt az általa elvégzett MOKK-továbbképzésről, illetve a Rozsnyai Gyűjtemény és iskolája eddigi közös programjairól, működő példát mutatva iskola és muzeális intézmény sokrétű együttműködési lehetőségeire.

Az eseményen résztvevő több mint 30 pedagógus (köztük a szomszédos, de már határon túl eső Székelyhíd iskolájából) ezek után megtekinthette – még  a hivatalos megnyitó előtt – a Faragott csodavilág c. kiállítását, majd helyben készült, kemencében sült kenyérlángossal vendégeltük meg a résztvevőket.