A VONAT NEM VÁR …

posted in: Egyéb | 0

Ezúton szeretnénk hírt adni a szeptember 15-én 15 órától megnyíló, a Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény szervezésében magvalósuló vasúttörténeti kiállításunkról. A kiállítás apropója a 2009-ben megszűnt 107-es járat közeledő jubileuma. Ezen a napon a MÁV Zrt. által indított emlékjárat is érkezik a majdcsak 10 éve használatlan vasútállomásra. A járattal érkezőket a helyi Irinyi nyugdíjas kör tagjai vendégváró falatokkal kínálják, majd 15 órától a Rozsnyai Gyűjtemény időszaki kiállítótermében sor kerül a kiállításmegnyitóra is, melyen közreműködik Krajcsír József a Debreceni Vasútmodellező Egyesület elnöke, Szőllősi Roland a 106-os vasútvonal értékesítési vezetője, a Berettyóújfalui Közlekedésrendészet munkatársai, és a LÉT.A.MED Zrt. Egészségfejlesztési irodájának munkatársai.
A kiállítás érdekes információkat, emlékeket dolgoz fel a vasút-, és ezen belül is a megszűnt 107-es járat történetéből, rengeteg civilek számára ritkán látható tárgyi emléket – valódi hajtányt, sínfűrészt – és több működő vasútmodellt is megtekinthetnek az érdeklődők. A résztvevőket interaktív táblák, és izgalmas audiovizuális elemek is szórakoztatják.
A megnyitó után kiépített kresz-pályán a közlekedésrendészet munkatársai előadást tartanak, majd a gyerekek “ovis-, illetve sulis jogosítványt” szerezhetnek. A LÉT.A.MED Zrt. munkatársai elsősegélynyújtó előadást tartanak, illetve ingyenes egészségfelmérő mérésekre várják az érdeklődőket.