Rendkívül értékes tárlat, a mai kor embere számára is élő és érvényes üzenetet kínál. Köszönjük a tárlatvezető hiteles interpretálását. Legyen áldás a gyűjtő, a látogatók és az egész gyülekezet életén.

A Vad és Hadházi család

A kiállítás gyönyörű! Értékeket láttam a múltból egy pillanatra, melyekre sokáig fogok gondolni. A mai gyerekek itt láthatnak emberi kézzel alkototott tárgyakat, melyekből megérthetnek valamit a múltból. Gratulálok a kiállítás létrehozóinak, s köszönöm hogy láthattam. Büszke vagyok, hogy Létavértesen élek.

Kelemen Istvánné

Nem gondoltam, hogy ennyire szép és értékes ez a gyűjtemény. Az egész Magyar nyelvterület képviselve van a kerámiában. Csodálatos! Ez is bizonyítéka annak, hogy mennyire változatos és mégis egységes a magyar népi kultúra.
A magyar népűvészetben úgy szellemi, mint tárgyi vonatkozásban nincsenek sem földrajzi, sem történelmi határok.

Kallós Zoltán
2010 nyarán

Nemcsak jó szemmel gyűjtött, hanem felkészülten, tudással összeválogatott a gyűjtemény. Soha nem gondoltam gyerekkoromban, mikor a Sáskerten, az utca végén játszottam, hogy ilyen nívós kiállítást fogok egyszer itt találni. Szívből gratulálok.

Vida Gabriella
Néprajzi Múzeum, Kerámia Gyűjtemény, Budapest

Őszinte szívvel gratulálunk, és kívánunk erőt, egészséget népi kincseink további gyűjtéséhez és megőrzéséhez.

Pusztai Farkasok hagyományőrző ijászegyesület

A Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesület tagjaiként jöttünk megnézni ezt a csodálatos kerámia kiállítást. Olyan, mintha egy kicsit hazajötünk volna, nagyon közel éreztük magunkhoz a kiállított tárgyakat. Többet ismertünk, néhányat magunk is készítünk, a többi edényre rácsodálkoztunk.
Köszönjük szépen a tárlatvezetést, további sok sikert és munkájukhoz jó egészséget kívánunk.

Dobiné Vass Júlia, Sándor Katalin, Orvos Józsefné, Kormányos László

Mint gyűjtőnek élmény volt végignézni ezt a gyönyörű, gazdag anyagot.
Kedves István, kívánom hogy a továbbiakban is hasonló lelkesedéssel gyűjts tovább.

Sipos József

A múltunk megismerése kötelességünk. Ezekben a tárgyakban nemzedékek szépérzéke, mindennapja és kezének munkája tükröződik. Számunkra emlékek, számukra az élet részei. Megőrzésük és szeretetüknemes szándék, mely nemes lelkületből fakad.

Tóth-Mikala Veronika