Muzeális intézményünk szálláshellyel is rendelkezik. Bihari Jurtatáborunk május 1. és szeptember 30. között fogad szállóvendégeket,(2000 ft/fő/ éj). Az ifjúsági tábor területén 33 fő elhelyezését tudjuk biztosítani öt nagyméretű, 6 ágyas jurtánkban, valamint két kisebb jurtában. Fenntartónk közétkeztetéssel foglalkozó konyhája napi háromszori étkezést biztosít szállóvendégeinknek: hideg reggelit, illetve meleg ebédet és vacsorát.

A Bihari Jurtatábor oldalunkon tájékozódhatnak árainkról, további szolgáltatásainkról és foglalásainkról

Próbálják ki honfoglalóink híres fegyverét, a visszacsapó íjat! Az íjászatot hagyományos magyar íjakkal tanítjuk, és bemutatjuk a honfoglalás kori harci viseletet is.
Az egyházközségünk fenntartásában működő Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény a Tiszántúl legnagyobb népművészeti kiállítótermével várja Önöket. A Kárpát-medencei gyűjteményben játékos múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk látogatóinknak.
Kézműves foglalkozásainkon hagyományos népi kismesterségeket, a nemezelést, a bőrözést és a szarufaragást ismertetjük vendégeinkkel, akik akár saját, névre szóló, rovásírásos nyílvesszőjüket is elkészíthetik foglalkozásainkon, melyet népi játszóház vezetőnk tart.
Kóstolják meg kemencében sült hagyományos ételeinket és ismerkedjenek meg a népi gasztronómiával és ősi sütőberendezésünkkel, a kemencével!
A város nevezetességeit helytörténeti sétákon, szekeres városnézésen mutatjuk be. Létavértesen látható Irinyi Jánosnak, a biztonsági gyufa feltalálójának kiállítóterme és itt található a hagyományos hentesmesterség kiállítóhelye, a vízi vágóhíd is, amely országosan védett ipari műemlék.
Töltsenek egy felejthetetlen délutánt a régi nagylétai szőlőskertben, ahol kiváló lovasoktatók gyerekekhez, turistákhoz szokott lovaikkal biztosítják a szabadidő kellemes eltöltését! (Előképzettség nem szükséges.)
A nagy nyári forróságban a Városi Sportuszoda is fogadja vendégeinket..